Om De Ekstra Dage

For mennesker i livsforlængende behandling har hver ekstra dag en særlig værdi. deekstradage.dk er for dig, som er i livsforlængende behandling på grund af tarmkræft. Tarmkræftforeningen ønsker at give dig inspiration til, at de ekstra dage kan få mest mulig værdi for dig og dine pårørende.

Hver dag kan byde på nye oplevelser, hvad enten det er at se lyset i Skagen, nyde en romantisk weekend, tage en aften i Tivoli med hele familien eller lære dit barnebarn at fiske. Hvilke oplevelser, der skaber mest værdi, er op til dig.

Vi har samlet inspiration til gode oplevelser, du kan gøre alene eller dele med andre. Læs mere om, hvordan du bl.a. kan lave en liste over de hobbyer, du gerne vil dyrke, steder, du gerne vil se og/eller oplevelser, du gerne vil have med venner og familie, og så kan du sætte det i værk.

Har du lyst til at læse eller høre om andres erfaringer, har vi samlet forskellige eksempler fra mennesker, som har stået i samme situation eller fagpersoner, der har erfaring gennem deres arbejde med patienter i livsforlængende behandling. De kender en del af de spørgsmål og tanker, som mange i livsforlængende behandling konfronteres med. De kan med deres erfaringer bidrage til, hvordan man som patient eller pårørende kan blive mere afklaret. Du kan f.eks. læse mere om, hvordan du på det mentale plan kan lære at tage ”fri” fra din sygdom, så du skaber mere rum til de positive og betydningsfulde oplevelser i de ekstra dage.

Vi har forsøgt at samle relevante oplysninger vedrørende hjælp og tilbud fra det offentlige, samt hvilke rettigheder, du og dine pårørende har. Vi har også lavet en liste over praktiske ting, du og dine pårørende eventuelt skal tage stilling til.

Livet skal leves, og hver dag er en gave – også når man er syg. Vi vil hermed opfordre dig til at bruge livet, dyrke livet og nyde livet.

Jette Lyngholm, Formand for Tarmkræftforeningen